24 Temmuz 2012 Salı

Müzik..


                                                  
 
When the music's over Turn out the lights...
    


Jim abimiz ne güzel demiş "müzik bitince ışıkları kapatın." Müzik yoksa karalık çöker, müzik yoksa duygu kalmaz, müzik yoksa gece bitmiştir, müzik yoksa herşey yavandır, müzik yoksa anlamsızdır herşey. Müzik çok şeydir. Müzik nedir? Müzik aşktır,eğlencedir,huzurdur, duygudur,zevktir,melankolidir..

Müzik güzeldir...Benim en çok sıkıldığım zamanlarda bana dost olmuş, en çok eğlendiğim zamanlarda da eğlenceme eşlik etmiştir.

İçki ve müzik çok iyi dostturlar...Şarap eşliğinde melakolik takılmayı, rakıyla fasıl yapmayı ve muhabbeti, birayla ya da votkayla rock müzik tercih ederim. Hele tekila işte o zaman mutlaka biraz club, biraz house derken müziksiz yapamam ben. Aslında içkidir müziğime eşlik eden. Bazen içmeden de sarhoş eder beni müzik. Saatler geceyarısını gösterdiğinde eğer evdeysem, son zamanlarda Can Gox "Kaybedenler Klubü" soundtrack dinlemenin verdiği hazzı anlatmak mümkün değil. Can Gox her "Wake" diye bağırdığında, bende uyanırım uykumdan.  Işıklar hiç kapanmasın isterim, müzik hiç bitmesin. Tükenmeyen tek şeydir müzik. Sonsuzluktur, özgürlüktür...

Her türlü ruh halim için dinlenecek bir parça vardır mutlaka. Bazen aşklarımı müzikle anlatırım, bazen acılarımı müzikle bastırırım, bazen de kendime bile itiraf edemediklerimi müzikle itiraf ederim. Cd 'ye Nick Cave albümünü koyar ve "Into my arms" ile duygusallaşır, "Red right hand" ile coşarım. Bir de Eddiem var ki benim, "Black" hayatımın şarkısı, her seferinde sonuna kadar dinlediğim belki milyon kez dinlesem de hiçbir zaman bıkmadığım ve bıkmayacağım şarkım ve daha niceleri....

Ruhumu güzelleştiren, iyileştirendir müzik zaten boşuna dememişler müzik ruhun gıdası diye. En güzel buluştur müzik. Matematiğe benzer, matematikte yalnızca 10 adet rakam vardır ama sonsuz sayı mevcuttur, müzikte de 7 adet nota vardır ama yaratılabilecek melodinin bir sonu yoktur.

Hep müzik olsun, hiçbir zaman susmasın, ancak o zaman kavgalar biter, aşk ve sevgi tükenmez...
  
Bol müzikli günlere.....


    
     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder